22 Haziran 2015

CAREFUL WHAT YOU WISH FOR

Her kuşun eti yenmez

Ne Dileğine Dikkat Et !
Adıyla oldukça alakalı olan filmdeki ana tema olan seksi kadınımız tam bir femme fatale. Bu kelimenin anlamı nedir ? Beraber olduğu erkekleri baştan çıkaran, sonrasında ise zarar veren ve cinsel ilişkiye doymayan tehlikeli kadın anlamına gelir. Örneğin, Poison Ivy filmindeki Drew Barrymore ve Temel İçgüdü filmindeki Sharon Stone gibi karakterler femme fatale tanımına oldukça uyarlar. Bu tip filmler, başlarda klişe olaylarla ilerlerken, aniden ortaya çıkan entrikalar, erkeğin arkasından çevrilen dolaplar, para kopartma olayları gibi artan gizem ve heyecanı sayesinde seyirciyi sonuna kadar ekrana bağlamayı başarır.

Careful what you wish for, aynen bu şekilde ilerleyen, filmin baş kahramanı şaşkın ergen Doug Martin’in başına gelenleri anlatıyor. Tekne tamirinden çok iyi anlayan Doug, günün birinde yandaki evi satın alan süper zengin bir iş adamının teknesinde işe başlar. Günler geçtikçe adamın cazibeli ve seksi karısına fena halde tutulur. Kadının kısa sürede Doug’a olan bakışları ve elde etme çabaları yüzünden bizim ergen ne yapacağını şaşırır. Tek istediği, her zaman arkadaşlarıyla bol bol yaptıkları muhabbetin  kaynağı olan güzel bir kız bulma ve ilişkiye girme olayıdır. Lena’nın, kendisinden hem yaşça büyük ve hem de kolay yutulur bir lokma olmadığının henüz  farkına varamayacak kadar  gözü dünmüş olan Doug, kadının kocasının evde olmadığı her vakit bu ilişkiyi sürdürmeye devam eder ve bu sırrı arkadaşları dahil kimseye söylemeden saklar. Tabii ki böyle diken üstünde gerçekleşen kaçak bir ilişkinin arkasından her an farklı şeyler bekliyor olmamızı bilen yönetmen, yavaş yavaş entrikalar zincirini filme yayarak bizleri de hoş bir gizemle baş başa bırakıyor.

Filmin ana teması aslında gençlik kitlesi. Doug karakterinin gerçekleştirdiği eylemler ergenlik çağındaki her gencin başına gelebilecek durumlar. O dönemlerde akılları sadece güzel kızlara odaklı çalışan gençlerin böyle durumlara balıklama atlaması da gayet doğal. Seksi ve cazibeli kızların sadece bir bakışı ile erkekleri peşinden koşturmasını, hatta cinsellik işin içine girdiğinde ergenleri avuçlarının içine almalarını  düzgün bir dilde anlatan Careful what you wish for , aslında tüm gençlere attıkları adımı bir daha kontrol etmeleri gerçeği hakkında ders veriyor.

Filmin en iyi performans gösteren oyuncusu kuşkusuz femme fatale rolünün hakkını sonuna kadar veren Lena rolünde izlediğimiz İsabel Lucas ( The Water Diviner, Transformers: Revenge of the falen, The Loft). Lena’nın kocası rolünde ise, yakın zamanda Ruhlar Bölgesi 3’de izlediğimiz bir zamanların gençlik filmleri idolü Dermot Mulroney, çok ön planda olmayan rolüyle filme eşlik ediyor.

Evli  bir kadınla kaçamak bir ilişki yaşıyorsan o zaman sonuçlarına katlanacaksın gibi ibretlik bir ana fikirle karşımıza çıkan Careful what you wish for, bu tip yapımlarla hemen hemen aynı klişe olayları içermesine rağmen, gelişme bölümünden sonra  oldukça heyecanlı ve yer yer gerilimli bir şekilde ilerliyor. Filmin kadın yönetmeni Elizabeth Allen, daha önceleri komedi ve dram  ağırlıklı gençlik filmlerine yer verirken, bu defa tarzına gizem ve gerilimi de eklemiş Careful what you wish for, gençlik filmi şeklinde başlayıp, bol merak uyandıran ve gizem kısmı ağır basan, sonlarına doğru ise heyecan arttıran temposu ile iyi vakit geçirmelik bir film olmuş. Çok fazla beklenti içine girmeden güzel vakit geçirmek isteyenler için tavsiye edeceğim bu filmin kesinlikle en farklı tarafı ise sürpriz finali.

Bu Yazım içeriks.com'da yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder