13 Mart 2015

2014 ün EN BEĞENDİĞİM FİLMLERİ


Seçtiğim bu 16 film gerek vizyonda oynamış ,gerekse gösterime girmemiş fakat internet ortamlarında sık rastladığımız filmler. Bana izlediğimde en çok keyif veren özellikle tekrar sıkılmadan izlenebilecek filmleri bir araya topladım. Her türden film izleyen bir sinefil olarak , listemde izlemedikleriniz varsa denemenizi tavsiye ederim.

GUARDIANS OF THE GALAXYGalaksinin Koruyucuları.. Aksiyon dolu bir epik uzay macerası. Bir Marvel fanı olarak çok önyargılı izleyip sonunda bayıldığım bir film oldu. Macera peşindeki kahramanımız Peter Quill evreni tehdit eden kötü karakter Ronan ın elindeki bir gök cismini çaldıktan sonra işler karışır ve ödül avcıları peşine düşer. Şans eseri Ronan ın peşinde olan birbirinden farklı dört karakterle işbirliği yapan Peter uzayda muhteşem bir maceraya atılır. Görsel efektlerin yanı sıra Filmin soundtracki de müthiş güzel

DELIVER US FROM EVILBizi Şeytandan Koru .. Eric Bana nın rol aldığı aksiyon ve gerilimi beraber yürüten oldukça başarılı bir film. Başlarda “Seven” tarzında giden film daha sonra şeytan çıkarma olaylarına dönüşerek izleyiciyi kendine bağlıyor.

THE MAZE RUNNERLabirent: Ölümcük Kaçış .. Film bir üçleme olan kitap serisinin ilk romanının sinemaya uyarlanmışı. Hayatta kalma mücadelesi vererek bir labirentten kurtulmaya çalışan bir grup çocuğun akıl almaz macerası. Film hem çok heyecanlı hem de adrenalin dozu yüksek.

INTERSTELLARYıldızlararası .. Christopher Nolan ın yönettiği müthiş bir fantastik bilim-kurgu filmi. Yaşamak için yeni bir gezegen bulmak üzere yola çıkmış bir ekibin uzay serüveni. Seyirciye adeta uzay bilimi dersi veren ,görsel olarak da oldukça başarılı bir film.

CAPTAIN AMERICA :THE WINTER SOLDIERKaptan Amerika : Kış Askeri Marvel den yine mükemmel bir film. Kaptan Amerika bir Shield ajanı öldürülünce kendini dünyayı tehlikeye sokan bir olayın içinde bulur. Ve karşısına geçmişten sürpriz bir düşman çıkar “Kış Askeri”. Çekimleri ve konusu ile diğer Marvel filmlerine göre daha başarılı olan film aynı zamanda çok sağlam bir senaryoya sahip.

PREDESTINATION .. Ethan Hawke” ın başrolde olduğu,zaman paradoksu üzerine işlenmiş akıllara durgunluk veren bir konuyu ele alan beyinlere zarar bir film. İzlediksen sonra biraz sarsılacaksınız.

BEGIN AGAIN.. Keire Knightley ve Marc Ruffalo dan müzik grubu temalı çok sıcak ve samimi bir romantik drama. Hem müzikleri hem oyunculukları çok güzel.

WHIPLASH.. Bir orkestrada davul çalan inanılmaz hırslı bir öğrenci ile karşısında ondan daha hırslı ve deli bir öğretmen. Harika oyunculuk harika kurgu müthiş sarsıcı bir final.

THE HUNDRED FOOT JOURNEY- Aşk Tarifi .. Yemek konusunda oldukça başarılı Hintli bir aile Fransanın bir kasabasına gelip oranın en ünlü mutfağının bulunduğu restoranın karşısına bir yer açarsa neler olur ? “Helen Mirren” ın müthiş oyunculuğuyla birlikte harika müzikler ve görüntülerle süslü sıcacık bir film. Yemek yapma sanatı,aşk,hırs,tartışmalar komedi hepsi bir arada . Mutlaka izlemeniz gerek.

LOVE,ROSIE.. Meg Ryan ,Julia Roberts filmleri tadında şeker gibi bir romantik komedi. “Erkek ve kızdan arkadaş olmaz” ilkesinden yola çıkan film ,Rosie ve Alex in inişli çıkışlı 12 seneye yayılmış hikayesini anlatıyor.Bu tarz sevenlerin bayılacağı bir film.

SNOWPIERCER..Hikaye buzul çağında durmadan ilerleyen bir trende geçiyor. İnsanlığın sonuna gelmiş ve hayatta kalanlar ise bu trende kendilerini belli sınıflara ayırmış olan bir diktatörlük  sisteminin parçası olmuşlardır. Buradaki yönetime karşı gelmek üzere bir ayaklanma başlar.Başrolde “Captain America” rolündeki “Chris Evans” yer aldığı akıcı ve gerilim dolu bir macera filmi. Çok farklı bir senaryo mükemmel bir final .

BEAUTY AND THE BEASTGüzel ve Çirkin..Klasikler arasında yer alan masalın mükemmel bir Fransız uyarlaması. Romantik unsurların yanında gerilim tonuda olan filmin müzikleri ve görüntüleri mükemmel. Orijinal hikayenin dışında güzel şekilde ayarlanmış bazı değişiklilkler ile süslenmiş olan film çok daha zevkle izlenir hale gelmiş.

GONE GIRLKayıp Kız..”David Fincher” imzalı film gizem dolu bir gerilim filmi. Nick ve Amy nin evlilik yıldönümleri hazırlığı sırasında aniden Amy ortadan kaybolur. Bulunan kanıtlar sonucunda kocası Nick (Ben Affleck) in bu işi planladığı ortaya çıkar. Fakat araştırmalar sürdükçe işler göründüğü gibi olmaz. Çok başarılı bir senaryo ve Amy rolündeki “Rosamund Pike” dan müthiş bir performans.

DIVERGENT Uyumsuz.. Açlık Oyunları gibi distopik fimler/kitaplar serisinin başka bir versiyonu olan film farklı mıntıkalara ayrılmış insanların bulunduğu bir sistemdeki başkaldırıyı anlatıyor. Sorgudan uzak yaşayan bu insanlar diktatörlük rejimi ile yönetilirler ve yapılan testler sonucunda kurallara uymayan uyumsuzları cezalandırılar. Farklı bir hikaye üzerine kurulu film çok sakin başlayıp gittikçe heyecan dozunu arttıran bir yapım.

RELATOS SALVAJES (WILD TALES) - Asabiyim Ben.. İçinde 6 farklı hikayenin bulunduğu filmdeki tüm olaylar genelde hırs,intikam,aldatma,asabiyet,toplumdaki çarpık düzen,rüşvet gibi konular üzerine kurulu. İçindeki bulunduğumuz sistemin değişmeyen yanlışlarını anlatan aynı zamanda çok iyi seçilmiş müziklerle dolu mükemmel bir film.

THE LOFT-  Çatı Katı..Film eşlerini aldatmak üzere bir çatı katı kiralayan beş arkadaşın hikayesini anlatıyor.Bir sabah bu evde bir ceset bulunur ve üzerinde bir yazı. Beş arkadaşın birbirlerinden süphelenmesiyle başlayan tartışma dolu gerilim filmin sonuna katil kim sorularıyla sizi uğraştırıyor. Ve tabii ki tahmin bile edilemeyecek mükemmel bir final .

2 yorum:

  1. Film seçimlerinizi oldukça beğendim :) Bir çoğunu izledim aklıma en çok yer eden gone girl ve interstellar. Fakat predestination da farklı bir filmdi . Blogunuzu blog keşif etkinliğinde gördüm, geldim :) sizi de blog sayfama beklerim Heranyeganedir.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim.takip edeceğim.

    YanıtlaSil